Thu. Dec 2nd, 2021

Setiap pasangan yang berkahwin semestinya mempunyai impian untuk memiliki anak, namun tidak semua orang ditakdirkan memil1ki anak k4ndung dalam waktu yang singkat. Seringkali apabila berkahwin, pasangan suami isteri akan sentiasa dihujani pertanyaan tentang anak.

Segelintir orang dalam masyarakat kita membunyai t4biat bvrvk apabila suka mengata mengenai suami isteri yang belum mempunyai anak meskipun sudah lama kahwin, seperti yang terjadi kepada pasangan suami isteri ini.

Akhirnya selepas 7 tahun penantian mereka bakal ber4khir apabila si isteri disahkan hamiI. Hal tersebut dikongsikan seorang pengguna TikT0k dikenali sebagai @cikvee93 apabila diberi nikmat h4m1l selepas 7 tahun mendirikan rumah tangga.

Apa yang membuatkan ramai seb4k adalah re4ksi suaminya apabila diberitahu bakal menjadi bapa tidak lama lagi. Dalam video tersebut kelihatan dia terk3jvt dan men4ng1s dengan kh4bar gembira it.

Selepas melihat alat uj1an keh4m1lan, dia langsung berasa terkejut dan terus sebak lebih-lebih lagi menerima sebiji kek bertulis “Mom and dad to be.”

Mereka merasakan apa yang berlaku adalah satu kenangan yang indah buat mereka berdua dan sangat terh4ru dengan kvrniaan daripada Tuhan.

@cikvee93
Disebalik duka bertuk4r jadi senyuman dan tawa bahagia 🤰💏#penantian7tahun🥰🥰🥰🥰

VIDEO 1:

Link Video : cikvee93

VIDEO 2:

Link Video : cikvee93

 

Justeru itu, menerusi perkongsian tersebut, rata-rata warganet telah mengucapkan tahniah diatas keh4milannya dan mendoakan agar dia terus sihat sehingga hari bersalin juga.

Ramai juga yang berharap turut dikurniakan cahaya mata dan mereka juga sempat berkongsi kisah yang hampir sama dengan @cikvee93.

Tahniah, Doakan juga buat mereka yang belum ada rezeki..

Moga dipermudahkan urusan

Sumber: TikT0k @cikvee93, OMM

Terdahulu ‘Dapat Anak Ke Tak Itu Kerja Allah’ – Dituduh Man dul, Siti Elizad Buat Laporan Polis

Selama enam tahun melayari bahtera perkahwinan, pelakon Siti Elizad dan suami belum dikurniakan rezeki untuk menimang cahaya mata. Difahamkan, sebelum ini Siti Elizad pernah menjalani pelbagai rawatan termasuk IVF untuk mendapatkan zuriat tetapi masih belum ada rezeki.

Terbaharu, di posting Instagram Siti Elizad, dia berang apabila menerima komen netizen yang didakwa menuduhnya man dul dan tidak menutup aurat menyebabkan dia tidak dikurniakan rezeki.

Sedih teramat-amat sangat

Difahamkan, individu tersebut telah meninggalkan komen ‘man dul’ pada posting sebuah artikel mengenai Siti Elizad yang memohon doa orang ramai untuk dikurniakannya zuriat. Pelakon itu terkilan dan sedih apabila dilemparkan kritikan dengan ayat ‘man dul’ dan tidak bersolat menyebabkan dia tidak mendapat zuriat.

Dimulakan dengan salam dan Bismillahirrahmannirrahim. Pertamanya, jarang-jarang aku ni melayan komen-komen “bodoh” macam ni. Tapi bila kau menggunakan perkataan MAN DUL, it really hurts me so bad. Kau Allah ke? Tahu aku ni man dul ke tak? Boleh beranak ke tak? Menggigil, terketar tangan ni. Jantung rasa nak tercabut. Sedih teramat-amat sangat! Kau suka ke kalau tengok aku ni bercerai berai sebab aku belum ada zuriat?!

I’m crying while I text this caption. Kau tahu ke aku ni solat ke tak? Pernah kerjasama dengan aku ke? Bersedekah? Bangun solat malam? Mengaji, pakai telekung, atas sejadah, segala amalan perlu di upload ke?! Lain orang lain caranya.

Aku struggle macam nak mati

Tambah Elizad, sepanjang usia perkahwinannya itu dia telah kerap kali berjumpa dengan doktor pakar bagi mendapatkan rawatan IVF, namun, sehingga sekarang dia reda jika belum dikurniakan zuriat. Susulan itu, Elizad telah membuat laporan polis di Balai Polis Bukit Jalil dan akan membawa isu ini ke muka pengadilan.

I’m happy with my life. Dapat anak ke tak ke, itu kerja Allah. Cuma, no one can say that “ MAN DUL” word to me! Kau tahu tak? Aku struggle macam nak mati nak dapatkan zuriat sendiri! Hari-hari dalam solat menangis-menangis, minta pada Allah jangan biarkan aku keseorangan TANPA ZURIAT! Menangis kecewa sebab tak ada peneman umur dah macam ni.

Aku ni bertahun, berjumpa segala doktor pakar, pergi seluruh pelusuk berubat, cucuk sana sini, SAKIT TAHU TAK?! SAKIT! Orang yang tahu dan nampak je aku bersusah payah berulang alik, tahan sakit nak dapatkan ANAK!

Pelakon ini meluahkan rasa sedih apabila menerima komen sedemikian yang dilemparkan kepada dirinya. Tetapi pada masa yang sama dia juga berterima kasih kepada rakan dan peminat yang sentiasa mendoakan serta tidak putus memberi kata-kata semangat buat dirinya.

Jarang aku ambil port dan tak maafkan orang. But not this time! Luluh hati ni, sedih sangat-sangat! Tuhan je tahu. I already made a police report di Balai Polis Bukit Jalil. Thank you so much Koperal Farhana dan semua anggota polis yang membantu juga Inspektor William Balai Polis Sungai Besi.

Buat Brother yang backing saya dalam video tanpa saya kenali anda, terima kasih banyak-banyak. Juga mereka yang sentiasa menyokong dan memberi kata-kata semangat buat saya. Hanya Allah sahaja yang mampu membalas segala kata-kata kebaikan anda. Selebihnya, tunggu esok untuk tindakan selanjutnya.

Sumber: Siti Elizad

Kredit : Ohbulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *