Norish Karman Buat Satu Pengakuan Yang Mengejutkan Selepas Dia Dikatakan Persoal Kebajikan Ar wah

Norish mempersoalkan kebajikan ar wah Benjy yang menggal dunia pada Ahad.

TANPA perlu berselindung atau berdolak-dalik, pelakon Norish Karman mengakui dia adalah individu yang menghubungi adik Allahyarham Benjy bagi mendapatkan kepastian berhubung kebajikan ar wah ketika hayatnya.

Mengakui tulisan dan pertanyaannya agak kasar, Norish atau nama sebenarnya Nor’Ashikin Karman bagaimanapun berkata dia berhak bertanya untuk mendapatkan kepastian.

Namun Norish juga berpendapat adik ar wah iaitu Elza Irdalynna boleh mengabaikan soalannya sekiranya berasakan ia tidak masuk akal.

“Saya akui beremosi dan ayat-ayat dalam mesej itu agak kasar tetapi saya percaya soalan itu logik dan bukan soalan yang tidak masuk akal… mesej itu melalui DM (mesej langsung) bukan secara umum.

NK 1
Adik ar wah Benjy berkongsi paparan skrin mesej daripada Norish Karman.

“Bukan untuk diviralkan… hanya bertanya saja. Paling penting untuk saya tekankan… soalan saya kepada adik ar wah Benjy tersebut adalah secara peribadi. Saya tak tanya dia depan orang satu dunia.

“Kalau dia rasa soalan saya itu mengarut dan tidak masuk akal, dia boleh abaikan saja. Tak ada siapa perlu tahu tentang soalan tersebut, ” kata Norish ketika dihubungi mStar pada Rabu.

Pelakon drama popular Spa Q ini diminta mengulas mengenai perkongsian Elza Irdalynna di Instagram yang memaparkan mesej daripada seorang pelakon wanita yang menuduh mereka mengabaikan kebajikan Benjy.

Kesal dengan tudu han tidak berasas itu, Elza berkata pelakon itu tiada hak untuk bersuara tentang isu kebajikan dan terhadap ar wah kerana dia bukanlah individu yang rapat dengan mereka sekeluarga.

NK 2
Jenazah ar wah Benjy selamat dikebumikan pada Isnin.

Dalam pada itu, Norish memberitahu dia mengetahui mengenai kesusahan ar wah semasa di penjara menerusi artikel di sebuah akhbar tempatan.

“Saya ada baca kesusahan ar wah Benjy semasa di penjara menerusi sebuah akhbar tempatan yang melaporkan pakaian ar wah sudah dua tahun tidak berganti.

“Menurut laporan akhbar itu juga, ar wah terpaksa meminjam wang daripada banduan lain dan rakan artis yang memberitahu pernah meminjamkan wang kepada ar wah.

“Jadi apa yang terlintas di fikiran saya, adakah ar wah Benjy tidak mempunyai ahli keluarga untuk memastikan kebajikan ar wah terjaga?” soalnya.

Benjy atau nama sebenarnya, Khaeryll Benjamin Ibrahim, 43, menghembuskan nafas terakhir akibat penyakit asma di Hospital Besar Royal Prima di Medan, Indonesia pada kira-kira pukul 11 pagi, Ahad.

Mungkin tonasi ayat saya dalam soalan tersebut agak kasar.
NORISH KARMAN
PELAKON
 

Sementara itu, Norish memberitahu dia menerima pelbagai ke caman daripada netizen gara-gara perkongsian Elza di laman sosial.

“Sekalipun soalan yang ditanya benar atau tidak dia bantu darah dagingnya, beranikan diri untuk menjawab secara DM, bukan kongsi secara umum di dalam instagram menagih simpati followers sendiri.

“Sebaliknya jika tidak benar, mengapa takut untuk membalas? Berani kerana benar takut kerana salah. Saya tak pasti tujuan dia menyebarkan soalan saya tersebut.

“Tapi penyebaran tersebut telah mengumpul ramai netizen yang menghentam saya kiri, kanan, atas, bawah dan tengah. Daripada orang tak tahu, kini beratus ribu dah tahu, ” ujarnya.

Norish
Norish mengakui penulisannya dalam mesej tersebut dilihat kasar.

Norish bagaimanapun memohon maaf sekiranya pertanyaannya mesej tersebut dihantar pada masa yang tidak sesuai.

“Saya akui mungkin ada kekhilafan daripada pihak saya sendiri. Mungkin tonasi ayat saya dalam soalan tersebut agak kasar.

“Mungkin soalan yang saya ajukan tidak kena pada masanya iaitu di saat mereka masih meratapi pemergian ahli keluarga,

Terdahulu Norish Karman Srang Adik Arwah Benjy Tanya Soalan Tak Kena Tempat, Kubvr Abang Tu Merah Lagi

Adik kepada pelakon Allahyarham Benjy, Inessa Irdayanty terkilan apabila menerima kiriman mesej daripada seorang pelakon wanita yang melemparkan tudvhan terhadap keluarganya.

D4kwa Inessa, individu berkenaan menghantar mesej menerusi akaun Instagramnya dengan mempertikaikan tindakannya sekeluarga yang seolah-olah tidak mengendahkan arwah sepanjang di penj4ra.

“How can you say you love your brother yet he had to seek others help for medical bills? Pakaian arw4h tak tukar dua tahun.

“Hati jenis apa you orang miliki dengan membiarkan seorang abang s4kit dalam penj4ra. Saya sedih, sedih amat sangat, terkilan tak dapat bantu arw4h… Too bad he didn’t reach to me, or i would make sure he finishes his sentence and back to Malaysia to do us proud. He is one of best actor ever.

“If your mother knew this, she would feel so damn sad. Tak malu ke tak ada h4ti pervt ke NO humanity ke sampai abang nak bayar medical bills RM500 saja tak mahu tolong? Selfish.. Evil,” tulisnya.

Terkesan dengan tudvhan berkenaan, Inessa memaklumkan dia sendiri berhempas pulas untuk membantu meringankan beban arwah abangnya termasuk menyara keluarganya.

“Saya tak pasti akaun ini betul atau palsu. Aku tak habis menangis lagi, tan4h kvbur abang aku masih merah lagi, kau boleh tanya aku benda-benda macam ni? Kau c4ri p4sal!

“Aku tengah kerja, dapat your message, mula nak ignore. But you dragged my sister and my mom into this? Kau cari pasal.

“Kat profile tulis takziah la you’re my idol la apa bagai, pastu to me, tergamak tulis camtu.

“Kau tahu ke berapa banyak kakak aku kasi kat Ben tiap-tiap bulan? Kau tahu ke how kakak aku juggled 3-5, sometimes SEVEN jobs at one time (!!!) sampai masuk hospital banyak kali sampai doktor yang beri arahan suruh dia berhenti kerja, sebab dia bagai NAK M4TI cari duit nak hantar kat abang aku? Kau tahu ke berapa kali kakak aku NAK BUNvH DIRI sebab tak tahan ngan pressure jaga abang aku?

“Kau tahu ke bapak aku dah sakit empat tahun, aku jaga dia sorang!? Kau tahu ke bapak aku sendiri hampir M4ti 5 kali dah dalam 4 tahun ni, aku kena handle sorang? Selain suami aku ngan kakak aku, AKU HANDLE SORANG!

“Kau tahu ke berapa RIBU aku belanja tiap-tiap bulan nak jaga bapak aku? Aku tak pernah mintak tolong sapa-sapa pun,” tulisnya.

Dalam pada itu, Inessa mendedahkan dia pernah beberapa kali menangguhkan majlis perkahwinannya ekoran masalah kewangan.

“Kau tahu ke berapa kali aku dah plan nak kahwin, aku kena batalkan? Berapa banyak duit aku dah simpan nak kahwin pastu kena habis belanja sebab nak tolong mak aku, pastu tolong abang aku, pastu tolong bapak aku. Bukan sekali dua kali, ok?

“SEMBILAN TAHUN aku simpan duit jadi kosong, simpan kosong, simpan kosong, sebab tolong keluarga aku. Sampaikan last-last aku kahwin buat nikah COVID-19 je tahun lepas?” dedahnya.

Malah, kata Inessa, dia dan suami pernah berusaha untuk memulihkan kesihatan arwah Benjy sebelum dipenjarakan sekitar lima tahun lalu.

“Kau tahu ke abang aku pernah nak mamp*s dah masa dia masih kat KL and aku ngan suami aku yang tolong sihatkan dia semula sampai dia boleh hidup normal balik?

“Kau tahu ke berapa kali aku nangis mintak ampun ngan abang aku sebab aku tak mampu nak tolong lebih?

“Kau tahu ke berapa kali ABANG AKU yang mintak ampun ngan aku for everything that has happened? YOU DON’T KNOW SH*T!

“‘If your mother knew this?’ Trust me, if my mother saw your messages, dua-dua belah muka kau dah kena tampar dah!” tegasnya.

Arwah Benjy, 43, telah meningg4l dvnia akib4t peny4kit 4sma pada Ahad di Hospital Besar Royal Prima, Medan, Indonesia.

Arwah menghid4p peny4kit 4sma yang kron1k sejak beberapa tahun lalu selain mengalami masalah berkaitan paru-paru.

Untuk rekod, Benjy ditahan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Namu, Deli Serdang Sumatera Utara oleh pihak Kastam dan Eksais Indonesia sejurus tiba dari Kuala Lumpur pada April 2017.

Anak sulung pelakon Allahyarham Azean Idrawaty itu disyaki memiliki dad4h jenis sy4bu seberat 4.5 gram yang disembunyikan pada bahagian dubvrnya.

18 Oktober 2017, Benjy dijatvhkan hukvman penj4ra selama 11 tahun tiga bulan apabila didapati bersalah oleh Mahkamah Daerah Medan, Indonesia.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page

 

Sumber:Gempak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut: