Fri. Dec 3rd, 2021

Pelakon dan pengacara terkenal Awal Ashaari menerusi satu hantaran di laman Instagram, tampil memberikan respon berhubung situasi semasa negara dalam mendepani pandemik Covid-19.

Ujar bapa kepada dua cahaya mata ini, rakyat sudah akur dengan setiap arahan pihak kerajaan untuk duduk di rumah dan mendaftarkan diri bagi mendapatkan vaskin.

Bagaimanapun, di sebalik setiap arahan tersebut sesetengah rakyat terkesan dan ada yang sudah kehilangan kerja.

BILA BOLEH BEBAS?


“Tajuk album: Sampai tua beruban nak mampos baru kes turun dan kita boleh bebas? I’m so frustrated with the whole system, how this pandemic crisis being handled at the moment.

(Saya sangat kecewa dengan keseluruhan sistem, bagaimana krisis ini diuruskan pada masa sekarang). Duduk rumah dah, kena cucuk vaksin dah, tutup business dah. stop shooting dah. kena Buang Kerja pun dah.

No clear instruction, no assurance as in when and how long more we have live like this? No proper crisis management for us.

Tidak ada arahan yang jelas, tidak ada jaminan bila dan berapa lama kita hidup seperti ini? Tiada pengurusan krisis yang tepat untuk kita)”

Komitmen bulanan perlu dibayar

Ujarnya lagi, komitmen bulanan perlu dibayar dan duit simpanan semakin berkurangan saban hari. Pada masa yang sama, Awal turut menjelaskan situasi yang berlaku secara tidak langsung memberi kesan terhadap pelajaran anaknya Lara Alana.

Loan rumah, kereta, gaji pekerja bulan bulan kena jugak bayar. Duit simpanan dah banyak susut, duit masuk dah lama tak masuk masuk.

Anak dah setahun belajar online dah habis darjah dua dah pun. Tercicir pelajaran jangan cakap lah.

Yang sorang lagi sejak lahir dok mengadap kipas kat ceiling. tak kenal dunia luar.

Nak ambik angin kat kawasan rumah pun Guard halau suruh masuk berkurung dalam rumah. EMCO katanya. So case naik 13k, what should we all do? celebrate at home?

Sumber : Oh Bulan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!

PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.

Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri

Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *